Великопосні реколекції на парафії.

"Торкнімось Царства Божого,
до якого ми покликані".
о. Володимир Ждан

     Ось уже шостий рік поспіль на парафії Воздвиження Чесного Хреста с. Семигинів, що на Стрийщині проводяться великопосні реколекції. Цього річ дана подія відбулася 27 березня 2016 р. Б. у другу неділю великого посту.

      Проповідником був о. д-р. Володимир Ждан, канслер  Стрийської Єпархії. Реколектант наголосив на важливості родинної молитви; "Ми дуже багато справ виконуємо родиною, але чомусь маємо людський сором разом помолитися. Але це ж є наша християнська традиція, так славити Бога. Ми повинні по іншому подивитися на молитву", наголосив проповідник. Очевидним і безповоротним є те, що лукавий буде спокушати, тому що боїться нашої близкості з Богом, де Господь зможе торкнутися нашого життя через; молитву, піст, тайну Покаяння, Пресвяту Євхаристію та  читання Святого Письма. І в тій близкості, ми будемо стійкішими у спокусах і не піддамося гріху. Також ми можемо виглядати ззовні дуже сильними, дуже міцними, але кожен із нас є в середині маленькою незахищеною дитиною, яка хоче, щоб Господь Спаситель торкнувся своєю рукою і пригорнув нас до себе.

     Щиросердечно хочемо висловити слова вдячності о. Володимиру, що через його уста, ми мали змогу почути голосу Божого, який нас запрошує не до гріха, а до милосердя, молитви, любові та добрих справ.


Повідомила Галина Зайшла (аніматор)