У селах Семигинів та Розгірче пропагували тверезий спосіб життя

Представники Консультативно-просвітницького центру для допомоги залежним від алкоголю та членам їх родин, у місяці листопаді, провели просвітницьку діяльність у селах Семигинів та Розгірче Моршинського деканату.

За сприянням адміністратора вище згадуваних парафій у парафіяльних храмах відслужилась Божественна Літургія за зцілення залежних від алкоголю та членів їх родин. В часі Літургії отець Тарас Сидор, голова Комісії «За тверезість життя» у Стрийської єпархії, виголосив науки, щодо негативного впливу алкоголізму на духовний, моральний, психологічний та загально-соціальний розвиток суспільства, а також формування негативних наслідків для громади у разі байдужого ставлення до феномену алкоголізму. Протягом двох тижнів, у храмах служилися Божественна літургія, молебені та акафисти за зцілення залежних від алкоголю перед іконами Невичерпної Чаші та Пресвятої родини, що місійно подорожують з парафії до парафії у Моршинському деканаті. Згодом запроваджено на парафіях «Золотоу книгу тверезості», - один з дієвих елементів боротьби з алкоголем.

Щодо запобігання алкоголізму серед молоді о. Тарас Сидор провів лекцію «Правда про алкоголь» з учнями 7 - 11 класів в школах даних сіл.

Алкоголізм став великою хворобою для нашого суспільства. У зв’язку з цим, Комісія «За тверезість життя», проводячи просвітницьку діяльність, пропагує тверезий спосіб життя, та закликає всіх небайдужих до боротьби з алкоголізмом.

   

Повідомив о. Тарас Сидор, голова Комісії «За тверезість життя»