«Віра і Світло» в Розгірче

19 жовтня село Розгірче радо приймало спільноту «Віра і Світло», а точніше дві її гілки спільноту «Стрітення» зі Львова та спільноту «Світлячки» зі Стрия.

            Для приятелів і друзів це була особлива виїзна зустріч під час золотої осені. Спільно ми мали можливість відвідати  гостинний двір п. Катерини Котик, яка для нас приготувала маленьку гостину на 45 осіб, та показала нам криївку і своє фермерське господарство. Смачно попоївши, порозмовлявши, повеселившись, потанцювавши та з великою цікавістю оглянувши екзотичних мешканців ферми, ми вирушили до сільського храму де з нетерпінням на нас чекали дві чудотворні ікони: Св.Онуфрія та Богородиці «З’явлення в лісі». Паламар храму п. Ярослав та його дружина п. Оксана  розповіли нам  історію цих ікон, чуда, якими вони прославились та прославляються до сьогоднішнього дня, та храмів які знаходились та знаходяться в Розгірче. По завершенні розповіді ми помолилися вервицю та заспівали кілька пісень у стіп чудотворних ікон.

            Наступним нашим пунктом призначення став скельний монастир. Слабкі силою та сильні духом ми піднялися до нього,  та мали можливість оглянути умови, принаймі ті, що збереглися, в яких колись жили монахи у цій скелі. Спільно помолившись, ми спустились до підніжжя монастиря де на нас чекали водії, дай їм Боже здоров’я. А від так ми по вечеряли і роз’їхались щасливі по домівках.

Волонтер спільноти «Віра і Світло»

Ганна Романчук