Храмовий празник Воздвиження Чесного Хреста

У п’ятницю та суботу 26-27 вересня відбулися святкування храмового празника Парафії Воздвиження Чесного Хреста Господнього села Семигинів.

Розпочалося святкування із заняття дитячої катехитичної школи імені блаженного Олексія Зарицького, присвяченого престольному святу. Діти, як завжди, мали цікаве заняття під час якого дізналися багато нового і цікавого, а також провели його у молитовному дусі, залишивши на пам'ять про своє свою святкову зустрічі пам’ятні листівки, зроблені власноруч, запалені свічки, виставлені у храмі у формі Хреста. Також діти із катехитичної школи на чолі із їмостю Ганною Романчук привітали студентів Львівської духовної семінарії Святого Духа, які прибули у Семигинів на запрошення адміністратора парафії о. Михайла Романчука, своїм співом і словом долучитися до святкувань.

Розпочалося молитовне святкування із посвячення нового комплекту оксамитових літургійних риз, та стихарів для вівтарної дружини, які були таємно пожертвувані до празника двома сімями з цієї парафії. Відтак розпочалося Всенічне Бдіння – Вечірня з Литією і святкова Утреня. Вечірню очолив о. Михайло, а в цей час Святу Тайну Покаяння своїм односельчанам уділяв уродженець Семигинова ігумен Демʹян (Кастран)ЧСВВ,  настоятель Гошівського монастиря отців-василіян. Після Вечірні ігумен Демʹян виголосив духовну науку. Опісля була відслужена святкова Утреня, в часі Канону присутнім було уділене мирування. Супроводжували бдіння своїм співом львівські семінаристи, один із яких по закінченні Утрені також виголосив духовну науку.

Наступного дня торжества у храмі розпочалися із Служіння Третього і Шостого Часу. Опісля було звершене водосвяття. Відтак розпочалася Торжественна соборова Літургія, яку очолив ігумен Демʹян  у співслужінні о. Михайла Романчука, священиків-вихідців із Семигинова та запрошених гостей у священному сані. У Літургійній гомілії отець-ігумен звернув увагу присутніх на те, що кожен християнин за прикладом Спасителя повинен бути готовим пожертвувати собою заради інших. На завершення Літургії була прочитана молитва на освячення всякої речі, та здійснено обхід храму і окроплення всіх вірних свяченою водою. На завершення отець-настоятель висловив подяки всім, хто спричинився до святкувань.

Бр. Володимир Мамчин ЛДС СД

учаник святкувань.