Козацький куліш руками "Недільної школи"

09.08.2014 р.Б. до нас в гості приїхав отець Анастазій Кабаль. Гостей  які приїхали з Дрогобича та Борислава зустріли хлібом-сіллю, після ним пригощали всіх бажаючих дітей. Всі дружньо стали в коло знайомства. Почали знайомство з отця Анастазія. Разом з ним приїхало також 4 дівчини-аніматори які підготували для нас святкову програму.

 Дружина отця Михайла розповіла  цікаві відомості про життя козаків, їхні звичаї, побут, кухню та культуру загалом . Дівчата-аніматори пізніше показали руханку «Гуцул». Діти разом за ними повторяли рухи. Незабаром діти виконували рухи до пісні. А тим часом наші шеф-кухарі о.Анастазій та о.Михайло разом з помічниками Світланою Віхоть і Василино Коваль готували для нас усіх, а нас було приблизно 40 учасників, козацький куліш. Дітлахи збавлялись, а Шефи та їх помічники готували куліш. Після руханки аніматори  показували дівчатам та хлопцям банс «Єдина країна». Пізніше вони танцювали «Soco, bate, vire» і «Козачок». Діти пішли на відпочинок.

А тим часом кухарі продовжують творити свій шедевр. Вони запропонували намалювати інгредієнти до куліша. Діти намалювали: моркву, цибулю, крупу, сало, м’ясо та інше.  Після того, як малеча перекусила була гра «Який куліш». Всі написали. І ось довгоочікувана мить. Козацький куліш з м’ясом готовий! Діти розділились на команди. Кожна команда повинна скласти пісню про куліш цю страву. Після того, як куліш зготувався і всі мали можливість скуштувати його, був проведений конкурс  між двома командами на виконання найкращої пісні про куліш.

Свято для нас закінчилось смачною козацькою вечерею у вигляді куліша та квашених огірків з помідорами, солодощами та печивом які були заздалегідь для нас приготовлені, узваром,   чудовим  настроєм і незабутніми  враженнями від гарно проведеного часу. З нетерпінням чекаємо наступних зустрічей . Дякуємо отцю Михайлу, що так нас любить.

Учасниця "Недільної школи"

Михальцо Христина (12 років)