Літній табір «Іскра любові» в с. Розгірче Стрийського району

З 14 липня по 2 серпня 2014 року на мальовничих теренах села Розгірче на Стрийщині, завершився щорічний табір «Іскра любові». На таборі, який тривав у два заїзди, цього року відпочивали понад 60 дітей з Нового Роздолу (парафія Різдва Пресвятої Богородиці) під духовним проводом отця Романа Штігера, а також представники зі Стрия і Львова.

На мальовничих теренах села Розгірче успішно завершився І заїзд щорічного табору «Іскра любові», який відбувся з 14 по 23 липня. Цього разу тут відпочивали понад 30 дітей з Нового Роздолу з парафії Різдва Пресвятої Богородиці під духовним проводом їх рідного наставника отця Романа Штігера.
Табір пробіг швидко, як тече гірська річка. І хочеться відзначити його схожість власне із тією стихією. Щодня невтомно збирались всі, як краплинки в одну течію, бігли на руханку, набирали швидкості на весь день. Тихою гаванню, якою заплавою кожного дня була Божественна Літургія, де кожен міг приступити до чудових дарів – таїн Покаяння та Євхаристії. Протягом дня також пропливали вздовж чудових і цікавих берегів-гутірок на духовну тематику, співи повстанських та релігійних пісень. Також наша річка пропливала вздовж берегів-рухливих, розважальних ігор, завдань загадок, веселощів. Спільною пристанню кожного вечора була ватра, яка роздаровувала свої іскри любові до кожного серденька, щоб те полум’я, що розгориться в ньому назавжди, могло ще довго освічувати і зігрівати ближніх. Третій день табору був екологічним, із нашої ініціативи було посаджено 3 саджанці ялинок біля хреста в селі. Ніякі несподіванки погоди не зуміли затьмарити світло, що запалив табір у серцях дітей. Засмаглі, енергійні, трошки засмучені розставанням  повернулись вони додому, щоб продовжувати основне завдання табору – дарувати світло іншим, іскрою любові розпалювати все знов і знов серця.
За допомогу в організації висловлюємо подяку отцю Михайлу Романчуку адміністратору тутешнього храму.

З 23 липня по 2 серпня в селі Розгірче Стрийського району проходив ІІ заїзд вже традиційного табору «Іскра любові». Відпочивати приїхали сюди діти з парафії Різдва Пресвятої Богородиці м. Новий Розділ, також представники Стрия та навіть зі Львова.
Не дивлячись  на дощову погоду, яка супроводжувала  нас  практично  кожного дня, в таборі  все ж панував дух єдності, підтримки та любові. Таборовики  мали змогу щодня  прогулюватися мальовничими куточками села Розгірче, відвідали скельний монастир, капличку св.. Онуфрія, хресну дорогу, що з’єднує ці дві історичні пам’ятки, храм св.. Миколая, побували на майстер-класі приготування різноманітних сирів від п. Катерини Котик, на фермі та у музеї-криївці.
Щовечора збирались, біля спільного вогню, щоб знову і знову запалювати іскру любові, показати свої таланти, побавитись веселих ігор чи просто поспівати пісень.
На останній день таборування, як звикло, ніхто не хотів їхати додому, та залишатись тут назавжди, але все ж місія кожного полягає у тому, щоб продовжити сіяти те зерно, яке зійшло тут на таборі, через щоденні зустрічі з Христом.
Висловлюємо щиру подяку за сприяння в проведенні табору духівникам отцю Михайлу Романчуку, адміністратору тутешнього храму та отцю Роману Штігеру, сотруднику парафії Різдва Пресвятої Богородиці м. Новий Розділ.
До нових іскор любові!